Събития

Министърът на образованието и науката, г-н Красимир Вълчев посети 191 ОУ "Отец Паисий"

Автор Таня Георгиева | Категория Обща | Дата 19.01.2021

Министърът-на-образованието-и-науката-г-н-Красимир-Вълчев-посети-191-ОУ-Отец-Паисий

На 18-ти януари министърът на образованието и науката, г-н Красимир Вълчев, началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева, кмета на район Панчарево г-н Николай Гюров, кмета на с. Железница г-н Дойчин Сремкин, заместник кмета на район Панчарево д-р инж. Даниела Христова, заместник кмет на район Панчарево инж. Ирина Войнова, родители и партньори с представители Деси Стоева и Яна Алексиева посетиха 191 ОУ „Отец Паисий“ с директор Савина Игнатова.

Гостите се запознаха с работата на иновативната паралелка „Монтесори клас“ която функционира вече 4 години. Следва се индивидуален подход с всеки ученик. Прилага се метод за самооценка на учениците и проследяване на постиженията и уменията им.

Гостите наблюдаваха учебната практика за събиране на четирицифрени числа с помощта на „златните мъниста“.

Господин Вълчев разговаря с родители на ученици от Монтесори паралелката, които споделиха удоволетворението си от работата на децата и спокойствието с което ги изпращат на училище.

Екипа по иновации в училището, ментора по проекта Деси Стоева, община Панчарево, родителите и представите на обществения съвет, бяха обсъдени бъдещите планове за разширяване на иновацията и споделяне на добрия опит по прилагане на монтесори метода в общинско училище, с което 191 ОУ „Отец Паисий“ поставя началото на бъдещи срещи.

Снимки от събитието можете да видите тук »

 


array(0) { }
Този сайт използва бисквитки Политика за поверителност