Събития

Проект "Обичам моето училище"

Автор Савина Игнатова | Категория Обща | Дата 10.10.2016

Проект-Обичам-моето-училище

,,ДА СЪТВОРИМ ДОБРОТО!“

,,ДА ПРЕВЪРНЕМ ВСЕКИ ДЕН ПРЕКАРАН В УЧИЛИЩЕ, В ЕДНО ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА УСМИХНАТИ И УСПЯВАЩИ ДЕЦА И УЧИТЕЛИ!“

БЪДЕТЕ ОЩЕ ЕДНА УСМИВКА,

КОЯТО ДА УКАРСИ ПЪСТРИЯ БУКЕТ,

НА ЕДНО - ГОЛЯМО ДОБРО!!

Да споделим заедно радостта от създадената красива, релаксираща, комфортна и позитивна учебна среда,която чрез използване на свежи цветове, природни картини, вдъхновявящи мисли и образователна информация повишава реализацията и креативния потенциал на децата.

Тази нова визия на 191 ОУ ,,ОТЕЦ ПАИСИЙ“, е финансирана и интериорно решена от фондация ,,ЛайтСорс,, и доброволческия труд на родители, учители и ученици.

Благодарим на фондация,,ЛайтСорс,, в лицето на една Истинска Българка, г-жа Албена Тошева, която заедно с г-н Артър Спърлинг са основатели на фондацията с благородната мисия да направят света едно по-прекрасно място за съществуване.

Те вярват, че ,,създавайки една позитивна атмосфера в нашите училища,голяма част от децата ще искат да останат и да се реализират в България ,,.

Нека тази красива мечта-реалност умножи ДОБРОТО и намери своите последователи,защото всеки от нас знае:

,,..че ненапразно човек е живял,

ако от себе си нещо е дал !!!...,,

Благодарим от сърце на жената с голямо сърце-г-жа АЛБЕНА СПЪРЛИНГ !!!!!

Проектът Петте елемента се осъществи благодарение на общите усилия и работа на родители, ученици, учители от 191 ОУ "Отец Паисий", с. Железница и фондация ЛайтСорс. Родители, ученици и учители пребоядисаха всички стаи и коридори в училището, а фондация Лайт Сорс подготви и изработи тапетите за всяка стая и фризовете в коридорите.

Идеята за Петте елемента се роди съвсем спонтано за да превърне училището в уютна и спокойна за децата среда. Преобразени бяха 9 стаи и коридорите в училището. Всяка от стаите отразява един от елементите - въздух, вода, земя, огън. Последният елемент - етер се свързва със звука и в училището ще е изразен чрез музиката, която ще обявявя началото и края на часовете и ще звучи през междучасията. Всички тапети и фризовете включват полезна информация за всеки от елементите и позитивни послания.

Целта на целия проект е да се превърне училището в желано за децата място, в техен втори дом. Чрез проектите си Фондация ЛайтСорс иска да подкрепи образованието като осигурява комфортна и релаксираща учебна среда в училищата, като чрез декорация подобрява и повишава реализацията на креативния потенцял и осъзнатост на децата до 18 годишна възраст.

В училищните сгради често липсва свежестта на цветовете който се намира в природата - няма мотивиращи картини, релаксиращи рисунки по стените, позитивни изображения и фотографии.

Учениците губят тяхната естествена емоционална връзка с красотата в живота и също така губят усета към баланс между форма и цвят. Често нямат вътрешно усещане за естетика.

Фондация ЛайтСорс вярва, че цветовете и формите оказват позитивна промяна на психичното и физическото състояние на учениците.

Обновената сграда на училището и класните стаи бяха тържествено открити на 27.09.2016г. от основателите на фондация „ЛайтСорс“ - г-жа Албена Спърлинг и г-н Артър Спърлинг в присъствието на много гости, родители и ученици.

http://lightsourcecharity.org

Снимки от събитието можете да видите тук »

 

АДРЕС

  • Сдрес: 1475 Железница, ул. Плана планина №11
    София, България
  • Email: zel_191ou@abv.bg
  • Website: http://191ou.info
  • Телефон: 0884801766
  • Телефон: 09927504